Mieszanka jarzynowa po chińsku
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
dla 8 osób
4 łodygi selera naciowego, pokrojone w kostkę
papryka
kapusta
1 łyżka kiełków fasoli
olej do smażenia
2 ząbki czosnku
1 cebula
1/8 łyżeczki czerwonej papryki
1/8 łyżeczki imbiru w proszku
1/2 łyżeczki sproszkowanego czosnku
3 łyżki mąki amarantusowej
Przygotowanie:
Rozgrzać olej w woku na dużym ogniu. Olej musi być bardzo gorący. Dodać 2 ząbki czosnku i cebulę. Dusić przez 5 minut, często mieszając. Dodać seler, paprykę i połowę przypraw. Gotować przez 3-4 minuty.
Dodać kapustę i pozostałe przyprawy, z wyjątkiem czosnku. Przesiać mąkę, posypać nią warzywa, ciągle mieszając. Gotować przez 5 min., aż potrawa zgęstnieje, po czym dodać pozostały czosnek i kiełki. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować 3-4 min.
Twoje zapiski: