puszka.pl - pysznie!

Dressing z tofu i tahini z czosnkiem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

1 filiżanka wody
240 g tofu
1/4 filiżanki tahini (pasty sezamowej)
1/4 łyżeczki kopru
1/4 łyżeczki proszku czosnkowego
2 posiekane ząbki czosnku
2 łyżeczki posiekanej cebuli
3 łyżeczki soku z limony lub cytryny
2 łyżeczki tamari

Przygotowanie:

Zmiksować wszystkie składniki (z dużą prędkością) przez minutę, do uzyskania jednorodności. Dodać więcej wody lub bulionu w razie potrzeby. Ochłodzić przed podaniem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Feb 10, 2001
Źródło/autor przepisu: "Ciąża, dzieci i dieta wegetariańska" Michael Klaper, Wyd. Vegan, Lublin 1996

Twoje zapiski: