puszka.pl - pysznie!

Sałatka z pieczarek i szpinaku


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

1 rozgnieciony ząbek czosnku
1/2 kg posiekanego świeżego szpinaku
5 pokrojonych w kostkę pomidorów
25 dag świeżych pokrojonych pieczarek
1 głowka sałaty drobno posiekanej
1/4 główki drobno posiekanej kapusty
2 pokrojone papryki
1 posiekany ząbek czosnku

Przygotowanie:

Posmarować drewnianą miskę rozgniecionym czosnkiem. Włożyć wszystkie składniki poza pomidorami i wymieszać. Chłodzić przez 1 do 2 godzin. W tym czasie sałatka przesiąknie czosnkiem. Podawać z olejem i octem winnym lub ulubionym dressingiem. Udekorować pomidorami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Ciąża, dzieci i dieta wegetariańska", Michael Klaper, Wydawnictwo VEGAN, 1996

Twoje zapiski: