Gofry - precyzyjny przepis
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
		
	
		
			Składniki:
			
				 na 10-14 gofrów
 na 10-14 gofrów
			
			
	
			2 szkl. mąki
1 i 3/4 szkl.(450 ml) mleka
1/2 szkl. oleju, margaryny lub rozpuszczonego masła
2 jaja
1 łyżka (15 ml) granulowanego lub brązowego cukru 
4 łyżeczki (20 ml) proszku do pieczenia 
1/4 łyżeczki soli
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Wymieszać wszystkie składniki i smażyć w gofrownicy 5 minut albo dłużej jeśli chce się mieć gofry rumiane.
	 
	
	
	
		Wskazówki i uwagi:
		Gofry można przechowywać w zamrażalniku długo...
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: