Sałatka bezjajeczna z tofu
		
			Znakomita z sałatą lub do kanapek.
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska
		
	
		
			Składniki:
			
				
 dla  4 osób
			
			
	
			2 kawałki tofu po 36 dag
2 łyżki tamari
1 łyżka oleju
2 małe, posiekane cebulki
2 posiekane łodygi selera
1/2 łyżeczki soli morskiej
1 łyżeczka kurkumy
6 łyżek drożdży spożywczych (płatków drożdżowych)
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		W misce średniej wielkości rozgnieść tofu, dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Włożyć do lodówki.
	 
	
	
	
		Wskazówki i uwagi:
		Tamari to płynna przyprawa uzyskiwana przy wyrobie miso (podobna do sosu sojowego) o podobnym zastosowaniu.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: