puszka.pl - pysznie!

Surówka: kapusta z sosem winegret


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

surowa kapusta

sos winegret:
sok z cytryny i/lub ocet winny
oliwa z oliwek lub olej sałatkowy (3 łyżki na 1 łyżkę soku z cytryny/octu)
ew. odrobina musztardy
sól
ew. pieprz
ew. odrobina cukru lub innego słodzika

Przygotowanie:

Z liści kapusty wyciąć wszystkie tzw. żyłki i grzbiet - niech zostaną same liściaste kawałki. Posiekać je w cienkie paseczki, wymieszać z dobrym winegretem, odstawić na trochę. Jeść i - oczywiście - wylizać michę.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Krysia Thompson

Twoje zapiski: