Sałatka filadelfijska - papryki faszerowane wytrawną masą twarogową
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
wytrawna masa twarogowa:
100 g sera twarogowego
3-4 łodygi selera naciowego
3 łyżki posiekanych orzechów
1 łyżka posiekanej natki
3-4 paski szczypiorku
2-3 oliwki
majonez
do dekoracji:
- sałata
- 1-2 pomidory
- 1 jajko ugotowane na twardo
Przygotowanie:
Ser rozetrzeć. Posiekać łodygi selera naciowego, orzechy, natkę pietruszki i szczypiorek. Oliwki rozdrobnić. Wszystko wymieszać, masę rozprowadzić majonezem i doprawić do smaku.
Papryki wymyć, odkroić łodygi, usunąć pestki. Napełnić je masą i wstawić do lodówki. Ochłodzone papryki pokroić w plastry i ułożyć na talerzu pokrytym liśćmi sałaty. Dekoracyjnie ułożyć plasterki pomidorów i jaja.
Twoje zapiski: