puszka.pl - pysznie!

Sałatka alzacka z gotowanego selera i żółtego sera w śmietanie


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

300 g żółtego sera
2 selery
1/2 szklanki śmietany
sól
pieprz
sok z cytryny
musztarda
zielenina

dekoracja:
- 3 jaja
- 2 pomidory
- rzodkiewka

Przygotowanie:

Selery ugotować. Jajka ugotować na twardo.

Ser i seler pokroić w paski, połączyć ze śmietaną, dodać przyprawy, posiekaną zieleninę i wymieszać. Wyłożyć na półmisek, udekorować jajami, rzodkiewką i pomidorami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Z.Wodecki

Twoje zapiski: