puszka.pl - pysznie!

Sałatka a la Anetek - kukurydziana

Moja żelazna imprezowa sałatka


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

dwa jabłka
puszka kukurydzy
trochę żółtego sera
pomidor
papryka - najlepiej czerwona i zielona
rzodkiewki
kiwi
groszek

Przygotowanie:

Najpierw robi się bazę: dwa jabłka, puszka kukurydzy i trochę żółtego sera.
(jabłko i żółty ser kroimy w kostkę, jak ziarna kukurydzy). Do wersji warzywnej się wrzuca:
pomidora, paprykę - najlepiej czerwoną i zieloną,
rzodkiewki, kiwi pokrojone w ćwierćplasterki,
rzodkiewki, groszek... Sos dowolny.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Aneta Baran baran@sp072.cern.ch

Twoje zapiski: