Sałatka Tabuleh (Tabouleh) z dodatkiem ziół
Jest lekko kwaskowata i bardzo orzeźwiająca. Najlepiej przygotowywać w przeddzień. Smak naprawdę zadziwiający.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
250 g kaszy kus-kus
2 cytryny
8 łyżek oliwy z oliwek
3 pomidory
1 papryka czerwona
1 surowy ogórek
ew. 2 łyżki świeżej cebuli
1 łyżka lub cały pęczek posiekanej natki
3 łyżki posiekanej świeżej mięty
ew. 1 łyżka estragonu
sól
pieprz
Przygotowanie:
Kus-kus przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodać do niego sok z cytryny i oliwę z oliwek, pokrojone warzywa i przyprawy. Dobrze wymieszać i mocno schłodzić. Udekorować miętą i cytryną.
Twoje zapiski: