puszka.pl - pysznie!

Bakłażan z pieczarkami i czosnkiem na zimno


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 bakłażan
pieczarek ile kto lubi
czosnek
nać pietruszki
oliwa
sól
pieprz

Przygotowanie:

Bakłażana kroję w plastry i obrabiam na grillu (lub patelni). Podgrillowane plastry kroję w kostkę, wrzucam do miski, dodaję pokrojone w cieniutkie plasterki surowe pieczarki, przeciśnięty przez praskę czosnek, pietruszkę, sól i pieprz. Mieszam wszystko i zostawiam do ostygnięcia.

Wskazówki i uwagi:

Osoby o silnych nerwach i pełne samozaparcia mogą spróbować zostawić do przegryzienia do następnego dnia. Ja zwykle nie wytrzymuję. Spożywam z bagietką i czerwonym wytrawnym winem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Feb 1, 2001
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Katarzyna Pytkowska

Twoje zapiski: