puszka.pl - pysznie!

Sałatka ryżowa z kukurydzą, papryką, żółtym serem i kiszonym ogórkiem


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

1 torebka ryżu
1 puszka kukurydzy
1 strąk papryki czerwonej
1 nieduży por
50 g sera żółtego
2 ząbki czosnku
3 ogórki kiszone
1 jogurt
sól
pieprz
szczypta cukru

Przygotowanie:

Ryż ugotować, wystudzić, wymieszać z odcedzoną kukurydzą, pokrojoną papryką, porem, serem startym na tarce, czosnkiem pokrojonym drobniutko i ogórkiem pokrojonym w kostkę. Doprawić solą, pieprzem, szczyptą cukru, na koniec dodać jogurt.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-01-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 1/2001 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia

Twoje zapiski: