2 szkl. cebuli pokrojonej w plasterki
1 ząbek czosnku
ćwiartka kostki margaryny lub olej do smażenia
1 szkl. przecieru pomidorowego
1 szkl. lub trochę więcej rosołu jarzynowego
sos sojowy
sól
pieprz
100 g sera żółtego lub grzanki
Przygotowanie:
Do garnka wrzucić cebulę, posiekany czosnek i margarynę/olej. Gotować ok. 20 min. mieszając, aż cebula stanie się miękka i nabierze złocistobrązowego koloru. Dodać przecier, rosół, wodę oraz sos sojowy, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia, gotować pod przykryciem na małym ogniu kolejne 20 min.
Rozlać do talerzy i posypać tartym serem lub grzankami (kawałkami chleba uprażonego na patelni).
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-01-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie Super Linii nr 1/2001 - miesięcznika promującego zdrowy styl życia