puszka.pl - pysznie!

Grzyby duszone z ziemniakami


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

1 kg ziemniaków
50 dag grzybów (borowiki, pieczarki, maślaki, kurki)
3 łyżki oleju do smażenia
2 cebule
sól
pieprz
zielona pietruszka do posypania

Przygotowanie:

Obrane ziemniaki pokroić w kostkę, mieszając poddusić na oleju (ok. 10-15 min.), posolić, dodać pokrojone w ćwiartki grzyby i dusić dalej. Następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę, pieprz i dusić do miękkości.

Przez podaniem posypać zieloną pietruszką. Podawać z chlebem, surówkami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Jan 22, 2001
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego

Twoje zapiski: