puszka.pl - pysznie!

Marchew w sosie beszamelowym


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

300 g marchwi
sól
cukier
łyżka margaryny
łyżeczka mąki
szkl. mleka
żółtko
gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Marchew umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą, osoloną wodą z dodatkiem cukru oraz łyżeczką margaryny, ugotować pod przykryciem do miękkości i pokrajać w kostkę.

Resztę margaryny stopić, dodać mąkę, lekko podsmażyć, rozprowadzić zasmażkę zimnym mlekiem, zagotować. Dodać do marchwi, wymieszać i poddusić. Żółtko rozetrzeć z łyżką sosu i połączyć z potrawą. Doprawić do smaku solą oraz gałką muszkatołową.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-01-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 2/2001 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia

Twoje zapiski: