puszka.pl - pysznie!

Jabłka pieczone z rodzynkami, migdałami, miodem i cynamonem


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

4 duże jabłka
50 g rodzynek
50 g migdałów
1 łyżka miodu
szczypta cynamonu
2 płaskie łyżki margaryny

Przygotowanie:

Jabłka umyć, ściąć od strony szypułki i wydrążyć tak, aby została warstwa 1 cm miąższu. Rodzynki wymieszać z migdałami, miodem, cynamonem i roztopioną margaryną. Farszem wypełnić jabłka, każde owinąć folią aluminiową i piec 20 min. w temp 200 stopni.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-08 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 2/2001 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia

Twoje zapiski: