puszka.pl - pysznie!

"Risotto" jarskie - ryż duszony z pieczarkami, włoszczyzną i groszkiem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

0,5 szklanki ryżu
5 pieczarek
2 marchewki
2 pietruszki
1 seler
1 por
0,5 szklanki groszku konserwowego
0,5 łyżeczki masła lub oleju do smażenia
sól
pieprz
+ nać pietruszki

Przygotowanie:

Ryż ugotować na półmiękko. Warzywa pokroić w kostkę, poddusić na maśle. Pod koniec dodać groszek, przyprawić do smaku solą i
pieprzem.

Prawie miękkie warzywa wymieszać z ryżem, postawić na małym ogniu i dusić pod przykryciem aż ryż będzie miękki. Przybrać natką pietruszki, pomidorem i sałatą.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-08 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepisy kulinarne z "Książki kucharskiej Ismeny Głowania" (strona już nie istnieje)

Twoje zapiski: