puszka.pl - pysznie!

Sałatka z porów z żółtym serem


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

duży por
25 dag sera żółtego
4-5 jabłek, najlepiej kwaśnych
puszka kukurydzy
1/2 szklanki majonezu
1/2 szklanki gęstej, kwaśnej śmietany
sól

Przygotowanie:

Por dokładnie oczyścić, pokroić w drobne paseczki, obficie posolić, dokładnie wymieszać i odstawić na 15 minut.

Ser żółty i jabłka zetrzeć na grubej tarce. Dodać kukurydzę. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i śmietaną.

Wskazówki i uwagi:

Sałatkę przygotować najlepiej dzień wcześniej, gdyż wtedy pory są miękkie i najsmaczniejsze.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepisy kulinarne z "książki kucharskiej Ismeny Głowania" (strona już nie istnieje)

Twoje zapiski: