puszka.pl - pysznie!

Zupa z soczewicy z marchewką, pietruszką i pastą pomidorową


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 szklanka suszonej soczewicy
1 ząbek czosnku
1 posiekana cebula
1 łyżka oleju
5 szklanek wody
1/4 szklanki startego selera
1 szklanka startej marchwi
1 listek laurowy
1/2 łyżeczki oregano lub majeranku
1/5 szklanki pasty pomidorowej
1 łyżka soku cytrynowego
1-1,5 łyżeczki soli
1/4 szklanki posiekanej pietruszki

Przygotowanie:

Udusić czosnek i cebulę na oleju z dodatkiem małej ilości wody. Dodać resztę wody z pozostałymi składnikami. Gotować przez 40-50 minut.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Feb 11, 2001
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)

Twoje zapiski: