Leczo paprykowe z włoszczyzną (marchwią, pietruszką i selerem)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
1 szklanka startej marchwi
1 szklanka startej pietruszki
1 szklanka startego selera
1/4 szklanki wody
1 łyżka oleju
2 szklanki posiekanej papryki
2 szklanki posiekanej cebuli
2 szklanki posiekanych pomidorów
sól
słodka i ostra papryka
ew. inne przyprawy - np. pieprz, odrobina czosnku
ew. 1 łyżka mąki
Przygotowanie:
Pierwsze 3 składniki udusić na wodzie z olejem. Po 7 minutach dodać posiekaną paprykę i gotować przez 2 minuty, po czym dodać resztę składników.
Gotować razem przez 5 minut, doprawić do smaku. Jeśli jest za rzadkie można dodać 1 łyżkę mąki wymieszaną z 1/4 szklanki zimnej wody.
Twoje zapiski: