puszka.pl - pysznie!

Fasola z pomidorami (w pomidorach)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

350 g suchej fasoli
1/2 litra wywaru z warzyw
250 g pomidorów
1 cebula
ząbek czosnku
1 łyżka oleju/ oliwy do smażenia
ew. mąka do zagęszczenia

Przygotowanie:

Fasolę namoczyć na noc, wylać wodę. Gotować w wywarze z warzyw (lub w wodzie) do miękkości.

Obrać pomidory ze skórki, pokroić w kostkę, posiekać cebulę i czosnek, razem podsmażyć. Połączyć z fasolą, wymieszać i gotować jeszcze kilka minut. Do zagęszczenia potrawy można pod koniec gotowania dodać łyżkę mąki zmieszaną z zimną wodą.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)

Twoje zapiski: