Gulasz egipski (paprykowo-pomidorowy z fasolą i kukurydzą)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
1/2 szklanki posiekanej zielonej papryki
1 szklanka posiekanej cebuli
2 łyżki oleju
2 szklanki kukurydzy z puszki
2 szklanki ugotowanej dużej fasoli
1 szklanka wody
1/3 szklanki przecieru pomidorowego lub 2/3 szklanki pokrojonych pomidorów
2 szklanki pokrojonej w krążki młodej cukinii
sól
1/2 szklanki posiekanej zielonej pietruszki
Przygotowanie:
Udusić zieloną paprykę i cebulę na oleju z dodatkiem małej ilości wody, a następnie dodać do tego kukurydzę, fasolę i wodę, gotować przez 15 minut.
Następnie dodać pomidory, cukinię i sól, gotować przez kolejne 20 minut. Podawać posypane zieloną pietruszką.
Twoje zapiski: