puszka.pl - pysznie!

Pakora z kalafiora (na mące pszennej)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

200 g mąki
0,5 łyżeczki pieprzu
0,5 łyżeczki majeranku
1,5 łyżeczki soli
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka wody

500 g kalafiora
olej do smażenia

Przygotowanie:

Mąkę wymieszać z przyprawami i proszkiem do pieczenia, dolać tyle wody, aby po dokładnym wymieszaniu powstało ciasto naleśnikowe.

Na średnim ogniu rozgrzać olej. Kalafior pokroić na średniej wielkości różyczki, zanurzać je w cieście i smażyć w głębokim oleju, aż będą złociste i chrupiące.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)

Twoje zapiski: