puszka.pl - pysznie!

Naleśniki drożdżowe z nadzieniem bananowo-kokosowym


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

200 g mąki
20 g drożdży
woda
sól
olej

0,5 kg bananów
100 g wiórków kokosowych

Przygotowanie:

Drożdże rozpuścić w letniej wodzie, dosypać mąkę i szczyptę soli, wymieszać dodając tyle wody aby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Zostawić pod przykryciem na pół godziny. Wylewać ciasto na rozgrzany olej i smażyć cienkie naleśniki z obu stron.

Obrane i pokrojone banany rozgotować razem z wiórkami kokosowymi w 2 łyżkach wody przez 10 min. Posmarować naleśniki nadzieniem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)

Twoje zapiski: