puszka.pl - pysznie!

Sałatka PeSeRZEce pieczarkowa z fasolą (pyszna sałatka rastamanek z Elbląga)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

ok. 0,5 kg pieczarek (może być więcej)
pęczek szczypiorku
puszka czerwonej fasoli w zalewie
sól
pieprz
wg gustów można jeszcze dodać:
- paprykę
- kiełki soi, ...

Przygotowanie:

Pieczarki gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok. 30 min., odcedzamy, czekamy chwilę aż ostygną. Później kroimy je w kosteczkę.

Szczypior kroimy w cienkie kawałki. Fasolę odcedzamy i przepłukujemy przegotowaną wodą by pozbyć się tej gęstej zalewy. Dodajemy ją do pokrojonych pieczarek i szczypioru, solimy, pieprzymy i wszystko razem mieszamy.

Wskazówki i uwagi:

Jeśli decydujemy się na dodanie papryki, to kroimy ją w kostkę. Kiełki przecinamy tak mniej więcej na pół lub 3 części.
Nadesłał(a) Marta, dnia: 2001-02-16 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: