puszka.pl - pysznie!

Jaja faszerowane pieczarkami


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

5 jaj
10 dag pieczarek
olej do smażenia
natka pietruszki lub szczypiorek
sól
pieprz
do dekoracji: sałata, majonez, natka pietruszki

Przygotowanie:

Jaja ugotować na twardo. Gdy przestygną, zdjąć skorupki, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Pieczarki oczyścić, zetrzeć na tarce i udusić na oleju. Połączyć z rozgniecionymi widelcem żółtkami i drobno posiekaną zieleniną. Doprawić solą i pieprzem.

Otrzymaną masą napełnić białka jaj i ułożyć na półmisku wyłożonym sałatą. Całość udekorować majonezem oraz gałązkami pietruszki.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Feb 18, 2001
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:nn

Twoje zapiski: