puszka.pl - pysznie!

Sałatka owocowa z orzechami i rodzynkami

Sałatka podpatrzona w warszawskiej restauracji San Traffo, lekko zmodyfikowana. Jest świetna na zimę, jak i na wszelkie imprezy.


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: dla 4 osób

ananasy z puszki
brzoskwinie z puszki
banany
pomarańcze
kiwi
orzechy włoskie
rodzynki

Przygotowanie:

Orzechy i rodzynki (oddzielnie) zalać wrzątkiem na 10 minut, ostudzić. Owoce pokroić, połączyć wszystko razem, można trochę podlać sokiem z brzoskwiń z puszki. Przed podaniem z 15 minut potrzymać w lodówce.

Wskazówki i uwagi:

Sparzone orzechy nadają tej sałatce wyrazu, zaś wykwintności może jej dodać bita śmietana na wierzchu.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-11 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: