puszka.pl - pysznie!

Pieczarki w cieście piwnym


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

300 g pieczarek
100 g tłuszczu do smażenia

1/7 l piwa
2 jajka
240 g mąki
20 g oleju
sól

Przygotowanie:

Przygotować ciasto piwne: żółtka wymieszać z piwem, posolić, dodać tyle mąki, aby uzyskać konsystencję ciasta naleśnikowego. Ubić pianę z białek, wymieszać z ciastem, dodać olej, wymieszać.

Pieczarki posolić i oprószyć mąką, następnie zanurzyć w cieście piwnym. Smażyć na tłuszczu w głębokim naczyniu.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Z.Wodecki

Twoje zapiski: