puszka.pl - pysznie!

Brzoskwinie w sosie serowym


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

8 brzoskwiń,
15 dag czarnych jagód,
1/2 łyżki cukru

Krem serowy:
1 opakowanie serka homogenizowanego,
1/2 szklanki mleka lub śmietany,
3-4 łyżki cukru,
5 dag rodzynek,
5 dag posiekanych orzechów włoskich,
1 łyżeczka soku z cytryny

Przygotowanie:

Zmiksować ser z mlekiem aż powstanie krem. Dodać cukier, wymyte rodzynki i orzechy. Wymieszać z sokiem. Płaskie naczynie napełnić kremem. Owoce wymyć, osączyć. Dojrzałe brzoskwinie obrać ze skórki, przekroić wzdłuż, usunąć pestki, ułożyć na kremie. półówki brzoskwiń napełnić jagodami i posypać cukrem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Feb 18, 2001
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki

Twoje zapiski: