puszka.pl - pysznie!

Jajka zapiekane w bułeczkach


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

4 bułeczki,
2 łyżki mleka,
4 dag masła,
sól, pieprz,
łyżeczka żółtego startego sera

Przygotowanie:

Czerstwe bułki-kajzerki ściąć do 1/3 wysokości i wydrążyć miękisz. Wewnątrz skropić mlekiem i posmarować cienko masłem. Do tak przygotowanych bułeczek wbić po jednym surowym jajku, posolić, posypać pieprzem oraz utartym serem i położyć na wierzchu po kawałku masła. Bułeczki zapiec w piekarniku lub w prodiżu. Podać gorącą z dodatkiem soku pomidorowego. Ścięte czubki bułek można wykorzystać na grzanki do zupy.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki

Twoje zapiski: