puszka.pl - pysznie!

Jaja zapiekane po hiszpańsku - na smażonej papryce


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

6 jaj
3 łyżki posiekanej cebuli
3 łyżki posiekanej papryki
4 łyżki masła lub oleju
sól
pieprz
4 łyżki tartej bułki
1/2 szklanki utartego sera żółtego

Przygotowanie:

Posiekaną cebulę i paprykę smażyć na rozgrzanym maśle na złoty kolor. Przełożyć do płaskiego żaroodpornego naczynia, na wierzch wbić ostrożnie jaja i posypać bułką wymieszaną z serem.

Wstawić naczynie do piekarnika nagrzanego do 170°C i piec do ścięcia się jaj.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Z.Wodecki

Twoje zapiski: