puszka.pl - pysznie!

Bita śmietana z ananasem


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 i 1/2 szklanki śmietanki kremowej,
1 łyżka cukru pudru,
2 krążki ananasa z puszki,
1 łyżeczka soku z cytryny,
4 szt. bezów

Przygotowanie:

Odcedzić syrop, utrzeć z cukrem pudrem i jeżeli trzeba, dodać sok z cytryny do smaku. Odstawić do ostudzenia na kilka godzin. Ochłodzoną śmietanę ubić z cukrem. Śmietanę wyporcjować na talerzyki. Ananas pokroić w kostkę, ułożyć z jednej strony śmietany, całość oblać syropem i zaraz podawać, aby nie podpłynęła. Do każdej porcji dodać po jednym bezie.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Feb 18, 2001
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki

Twoje zapiski: