puszka.pl - pysznie!

Jajecznica z twarogiem


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

4-5 jaj
300 g białego sera
sól
ew. 2 łyżeczki musztardy - najlepiej z ziarnami gorczycy, na białym winie
może być chrzan

Przygotowanie:

Biały ser rozgniatam widelcem i smażę w rondlu. Jeśli jest zbyt suchy, to dodaję trochę wody, aby się nie przypalił. Zasadniczo sam puszcza wodę. Czas smażenia według uznania - każdy jest dobry i warto wypróbować różne. Im dłużej, tym ser robi się bardziej ciągnący. Solimy go według smaku. Na tym etapie można robić wariacje z dodatkami - np. bardzo lubię dodać musztardy.

Wbijamy jajka, mieszamy do połączenia z serem i podsmażamy aż się zetną.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Feb 16, 2001
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Tymek

Twoje zapiski: