puszka.pl - pysznie!
Ryż zapiekany z warzywami, ciecierzycą i pędami bambusa
zapiekanki, lasagne
Rodzaj diety:
wegańska
Składniki:
dla 1 osoby
filiżanka ugotowanego ryżu
1/2 puszki ciecierzycy
1/2 puszki kukurydzy
1/3 puszki pędów bambusa
cebula
papryka
gruby plaster cukinii
łyżeczka oliwy z oliwek, do smażenia
sól
ząbek czosnku
Przygotowanie:
30-60 min.
Na oliwie zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojoną w paski paprykę i cukinię, smażyć dalsze 3 minuty. Wymieszać z ryżem, ciecierzycą, kukurydzą, pędami bambusa, doprawić solą i rozgniecionym ząbkiem czosnku, wstawić do piekarnika na 10 minut.
Nadesłał(a)
Rena
, dnia: Jul 11, 2000
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 6/2000
Twoje zapiski: