puszka.pl - pysznie!

Ryż zapiekany z warzywami, ciecierzycą i pędami bambusa


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

filiżanka ugotowanego ryżu
1/2 puszki ciecierzycy
1/2 puszki kukurydzy
1/3 puszki pędów bambusa
cebula
papryka
gruby plaster cukinii
łyżeczka oliwy z oliwek, do smażenia
sól
ząbek czosnku

Przygotowanie:

Na oliwie zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojoną w paski paprykę i cukinię, smażyć dalsze 3 minuty. Wymieszać z ryżem, ciecierzycą, kukurydzą, pędami bambusa, doprawić solą i rozgniecionym ząbkiem czosnku, wstawić do piekarnika na 10 minut.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Jul 11, 2000
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 6/2000

Twoje zapiski: