Zupa julienne - wielowarzywna z fasolką szparagową, kalafiorem i pomidorami
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			300 g warzyw mieszanych:
- marchew
- pietruszka
- seler
- por
- kalarepa
100 g fasolki szparagowej
100 g kalafiora
150 g pomidorów
4 łyżki zieleniny
10 g masła lub oliwa
sól
pieprz
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Warzywa mieszane umyć, oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę, włożyć do wrzącej osolonej wody, nastawić do gotowania. Fasolkę umyć, oczyścić z włókien, pokroić w kawałki o długości około 2 cm, dodać do gotujących się warzyw. Kawałek kalafiora umyć, podzielić na różyczki i jako ostatni włożyć do zupy. Ugotować do miękkości.
Pomidory umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić w cienkie plasterki, włożyć do zupy dodając równocześnie zieleninę i masło (lub oliwę). Przyprawić solą i pieprzem.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: