puszka.pl - pysznie!

Makaronowa sałatka leśna (z kurkami i zielonym groszkiem)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

50 g makaronu typu wstążki
50 g zielonego groszku (świeżego lub mrożonego)
125 g kurek
1 cebula dymka
oliwa do smażenia
sok z cytryny
kilka liści sałaty
sól
pieprz

Przygotowanie:

1. Makaron ugotować, odcedzić.
2. Groszek ugotować w osolonym wrzątku (5 minut).
3. Cebulę posiekać.
4. Grzyby i cebulę smażyć na oliwie przez 3 minuty, przyprawić, dodać 1 łyżkę soku z cytryny.
5. Sałatę porozrywać palcami na małe kawałki.
6. Składniki wymieszać.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Chudnij z nami" Wydanie Specjalne nr 3/2000 "Super Linii" - miesięcznika promującego zdrowy tryb życia

Twoje zapiski: