50 g zielonego groszku
pół melona
50 g czarnych jagód albo borówek amerykańskich
20 g sera pleśniowego typu gorgonzola
3 łyżki jogurtu
1 łyżka pestek ze słonecznika
pół główki sałaty
sól
pieprz
Przygotowanie:
Groszek ugotować w osolonym wrzątku 5 minut. Z melona wykroić małą łyżeczką kulki. Gorgonzolę rozgnieść widelcem, wymieszać z jogurtem, przyprawić. Pestki zrumienić na patelni bez tłuszczu. Sałatę porozrywać palcami na małe kawałki. Składniki wymieszać i polać sosem jogurtowym.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-07-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Chudnij z nami" Wydanie Specjalne nr 3/2000 "Super Linii" - miesięcznika promującego zdrowy tryb życia