puszka.pl - pysznie!

Ratatouille - jarzynowy garnek

Kuchnia śródziemnomorska.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

kawałek cukinii
kawałek bakłażana
1 żółta papryka
2-3 pomidory
1 cebula
1 ząbek czosnku
oliwa do smażenia
listek laurowy
1 łyżka świeżej bazylii
1 łyżka natki
1 łyżeczka świeżego tymianku
sól
pieprz

Przygotowanie:

Cukinię pokroić w plastry, bakłażana - w kostkę, paprykę - w paski. Pomidora sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić. Cebulę obrać, pokroić w talarki, czosnek obrać i zmiażdżyć.

Cebulę zrumienić na oliwie, dodać resztę jarzyn, czosnek, listek laurowy i zioła, dusić razem 10 minut, przyprawić. Podawać np. z bagietką i dobrym winem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Chudnij z nami" Wydanie Specjalne nr 3/2000 "Super Linii" - miesięcznika promującego zdrowy tryb życia

Twoje zapiski: