Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:
ciasto:
5 jaj,
15 dag (8 łyżek) cukru,
15 dag (3/4 szklanki) mąki,
cukier waniliowy,
tłuszcz i tarta bułka do formy
masa serowa:
30 dag twarogu,
2 jaja,
5 dag margaryny,
46 dag (2-3 łyżki) cukru,
cukier waniliowy,
bakalie
Przygotowanie:
Przygotować masę serową. Ser zemleć. Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem, dodać ser i bakalie, wymieszać. Ubić sztywną pianę dodać do masy lekko wymieszać. Przygotować biszkopt. Ubić pianę z białek. Stopniowo dodawać cukier i cukier waniliowy, dalej ubijając. Dodać rozmącone żółtka i przesianą mąkę. Delikatnie wymieszać. Wyłożyć ciasto na wysmarowaną tłuszczem i posypaną tartą bułką blachę. Na cieście delikatnie ułożyć (łyżeczką) masę serową. Piec w umiarkowanie gorącym piekarniku około 45 min.
Twoje zapiski: