puszka.pl - pysznie!

Babka piaskowa "Grunwald"


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

7 jajek
30 dkg cukru pudru
28 dkg maki ziemniaczanej
25 dkg margaryny
2 łyżki czubate mąki wrocławskiej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru waniliowego
zapach cytrynowy lub pomarańczowy

Przygotowanie:

2 całe jajka + 5 żółtek utrzeć z cukrem pudrem, mąką ziemniaczana i wrocławską, dodając porcjami małymi margarynę (rozpuszczoną do wrzątku). Na końcu połączyć całość z ubitą pianą z 5 białek. Wlać do prodiża wysmarowanego i posypanego bułką tartą lub kaszką manną.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Mar 18, 2001
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Agnieszka

Twoje zapiski: