puszka.pl - pysznie!

Surówka biało-czerwona z białą rzodkwią i truskawkami


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

2 białe rzodkwie (daikon) (300 g)
2 jabłka
100 g truskawek
2 łyżki soku z cytryny

sos:
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
1/4 szklanki śmietany kremówki
cukier
szczypta imbiru

Przygotowanie:

Rzodkiew umyć, obrać i pokroić na cienkie plasterki. Jabłka umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Truskawki umyć, osączyć i poprzekrawać na pół. Wszystkie składniki wymieszać.

Przygotować sos: śmietanę ubić, wymieszać z pozostałymi składnikami. Sałatkę skropić sokiem z cytryny i polać sosem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Feb 16, 2001
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, autor nn

Twoje zapiski: