Zupa fasolowa na skróty
		
			Na skróty: bulion z kostki, fasolka z puszki. Tylko ziemniaki trzeba obrać ręcznie ;)
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: lakto-wege
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			1 puszka fasoli białej lub czerwonej
750 g ziemniaków
3 kostki bulionowe warzywne
6 łyżek bardzo drobnego makaronu
1 cebula
3 łyżki masła
1/2 szklanki kwaśnej śmietany
sól
pieprz
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, włożyć do garnka, zalać 1,5 l wody i dodać kostki bulionowe. Gdy ziemniaki zagotują się, wsypać makaron i gotować jeszcze 20 min. na małym ogniu.
Białą fasolę wlać wraz z zalewą do zupy. Jeśli używa się fasoli czerwonej - osączyć ją na sitku i przepłukać gotowaną wodą, a następnie wrzucić do zupy. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zrumienić na maśle i dodać do fasolówki. Zaprawić zupę śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: