Zupa cebulowa (French Onion Soup)
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: lakto-wege
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			6 duzych cebul
1 litr rosolu
3 lyzki oliwy
sol pieprz
4 kawalki czerstwego, najlepiej razowego, chleba
tarty zolty ser
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Cebule pokroic na cienkie plastry, usmazyc na bardzo brazowy kolor, niech sie spokojnie do dna garnka przypala. Zalac te cebule rosolem i dusic 30 minut. Doprawic sola i pieprzem. W 4 zaroodpornych miskach ulozyc kawalek chleba, ktory zostal przypieczony w tosterze lub nad gazem lub na grillu, ten chleb zalac do 3/4 wysokosci ta teraz bardzo gesta zupa cebulowa, posypac rowno serem na pol cm grubosci i zapiec w piekarniku, az ser zacznie babelkowac. Mmmmmm, chyba bede to musiala dzis zrobic.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: